...

Team

Psycholoog & coördinator

Valérie Everaerts

(°1983) is erkend klinisch psycholoog (832107181) en cognitief gedragstherapeut.

Ze zit al 15 jaar op de eerste rij om mensen te begeleiden en ondersteunen in hun persoonlijk proces.
Ze is sterk overtuigd van het menselijk vermogen om te evolueren, een leven lang. De wisselwerking tussen onze gevoelens, ons brein en ons lichaam boeit haar enorm en leidde ertoe dat ze zich zowel bekwaamde in cognitieve gedragstherapie, als EMDR en Mindfulness.

In januari 2021 begon ze praktijk Compass. Het is haar betrachting om binnen de praktijk zowel psychologisch 
werk als lichaamswerk (zoals yoga, relaxatie, mindfulness, fasciatherapie) ruimte te geven.

Psycholoog

Floor verbruggen

 (°1990) is erkend klinisch psycholoog en relatie- en gezinspsychotherapeut.

Ze startte haar carrière binnen de bijzondere jeugdzorg, om nadien de overstap te maken naar het Centrum voor Leerlingenbegeleiding. Sinds 2016 is ze werkzaam in het VCLB De Wissel Antwerpen, waar ze hoofdzakelijk werkt met jongeren uit het secundair onderwijs. Daarnaast is ze sinds 2015 ook werkzaam als systeempsychotherapeut. Ze legt zich toe op adolescenten en (jong)volwassenen met sociaal-emotionele moeilijkheden en hun gezin.

De afgelopen jaren specialiseerde ze zich in de methodieken ‘Rots en Water’ en ‘Nieuwe autoriteit’. Bij beide ligt de focus op mensen opnieuw in hun kracht te zetten en het gevoel van weerbaarheid om met moeilijke
situaties om te gaan te versterken.

Adolescenten, (jong)volwassen en hun context kunnen terecht voor individuele begeleiding of gezinsvragen.

Psycholoog

An Geukens

 (°1988) is erkend klinisch psycholoog, ACT-therapeut, hartcoherentietrainer en yogadocent.

Ze werkte een 7-tal jaren als begeleidster in de bijzondere jeugdzorg en het buitengewoon onderwijs. In 2018 begon ze als lector in het hoger onderwijs, waar ze haar praktijkervaring en expertise deelt met een nieuwe
generatie psychologisch consulenten.

An zet in haar begeleidingen in op het versterken van je krachten. Ze gelooft sterk in het zelf in handen nemen van je leven en gaat graag samen met jou op weg. Hierbij heeft ze oog voor de connectie met het fysieke lichaam, maar ook voor de context en de maatschappij waarin we leven.

Jongeren en (jong)volwassenen kunnen bij haar terecht met vragen rond zowel ontwikkelingsgerichte problematieken
(ASS, ADHD, … ) als allerhande andere moeilijkheden (stress, burn-out, HSP, faalangst, …).

Psycholoog

Marie-Hélène Van Hove

 (°1991) is erkend klinisch psycholoog (912131969).

Ze begon haar carrière in het psychiatrisch ziekenhuis van Tienen, waar ze aanvankelijk werkte met jongeren in crisisopname en jongeren met een verslavingsproblematiek. Sinds 2019 zet ze zich in voor diagnostische hulpvragen rond ontwikkelingsproblematieken en persoonlijkheidsproblematieken bij jongeren en jongvolwassenen. Hiernaast is ze coördinator voor de regio Antwerpen bij Alohi vzw, een vzw die zich preventief inzet voor het mentaal welzijn bij kinderen van 3 tot 12 jaar. 

Marie-Hélène volgde verschillende extra opleidingen rond onder andere traumasensitief werken, schematherapie en suïcidepreventie. Met focus voor het lichaam, gaat ze graag samen met jou aan de slag om (terug) jouw kracht te vinden. Hierbij vindt ze het erg belangrijk om jouw individuele omstandigheden in kaart te brengen en samen op zoek te gaan naar wat je nodig hebt en wat voor jou werkt.

Jongeren en jongvolwassenen kunnen bij haar terecht voor begeleiding rond onder andere ontwikkelingsstoornissen (ADHD, ASS), depressie, omgaan met gevoelens en woede-uitbarstingen of stressvolle gebeurtenissen. 

Psycholoog

Catherine Folders

 (°1980) is erkend klinisch psycholoog (802127345), Oplossingsgericht Cognitief Systeemtherapeut i.o., ACT-therapeut en stress- en burn-out coach.

Ze startte haar carrière als psycholoog voor vluchtelingen. Ze was jaren leidinggevende van verschillende teams. Ze gaf les aan de hogeschool en in het volwassenenonderwijs. Momenteel geeft ze ook groepssessies in ziekenhuizen over chronische pijn en stress en organiseert ze ACT trainingen (Acceptance and Commitment Therapy). Ze hecht belang aan zelfontwikkeling, groei, verbinding en openheid.

Cliënten houden van haar enthousiasme, haar no-nonsense aanpak en warm-menselijke stijl. Waarderend, begripvol en oplossingsgericht begeleiden is haar handelsmerk. Catherine gelooft dat er in iedereen een unieke set van hulpbronnen zit om uit moeilijke situaties te geraken. Ze biedt een veilig klankbord waar ruimte is voor grote openheid, zonder oordeel. Door de verschillende opleidingen die ze volgde, beschikt ze over een ruime ‘toolkit’ van oefeningen en reflectieopdrachten om in te zetten als de cliënt daar behoefte aan heeft.

Jongvolwassenen en volwassenen kunnen bij haar terecht voor begeleiding rond stress en burn-out, perfectionisme, faalangst, laag zelfbeeld, hoogsensitiviteit, piekeren, angsten, depressieve gevoelens en gedachten, chronische pijn, zingevingsvragen, loopbaanvragen en opvoedingsvragen.

‘Come as you are.’