Mindfulness initiatie

Data

5 WOENSDAGEN
NIEUWE REEKSEN STARTEN
1. 10/01/2024 tem 07/02/2024 ENKEL AVOND!
2. 14/02/2024 tem13/03/2024

Start - einduur

ochtendgroep van 9u tot 10u30
avondgroep van 20u tot 21u30

Kostprijs

12,50€ voor de reeks (viaRIZIV terugbetaling voor ELP)

Locatie

Gitschotellei 226,
2140 Borgerhout

Begeleiding

Valérie Everaerts
Catherine Folders

opgeleid bij dr. Edel Maex
psychiater en grondlegger van Mindfulness training in België

Ben je op zoek naar meer evenwicht tussen werk en ontspanning? Word je geplaagd door piekeren of slapeloosheid? Kan je je moeilijk concentreren omdat je gedachten alle kanten opgaan? Voel je dan welkom in deze training.

Maak kennis met onze lessenreeks Mindfulness Initiatie, een basiscursus met inzichten en oefeningen met de nadruk op het tweede. In kleine groep (max 8 deelnemers) gaan we gedurende 5 sessies van 1u30 op weg om de voordelen van Mindfulness te leren kennen en ervaren. Deze aandachtstraining ondersteunt je in het ontwikkelen van meer stressweerbaarheid.

Mindfulness is een manier om aandacht te hebben voor wat er nu is, zonder oordeel. Het is, als het ware, het omgekeerde van ‘op automatische piloot handelen’.

“Mindfulness means paying attention in a particular way: On purpose, in the present moment and non-judgmentally”

– John Kabat-Zinn (1994)

Mindfulness, als je er nog nooit over gehoord hebt, heb je het afgelopen decennium wellicht op Pluto gewoond. Mindfulness was overal: op de werkvloer, op school, op de boekenbeurs,…

De hype is wat gaan liggen en gelukkig maar. Mindfulness is geen wondermiddel. Mindfulness is een manier om aandacht te hebben voor wat er nu is, zonder oordeel. Het is, als het ware, het omgekeerde van ‘op automatische piloot handelen’.

Geen wondermiddel dus, maar toch een behulpzame vaardigheid om te ontwikkelen. We zetten enkele voordelen op een rijtje:

 

  • Mindfulness draagt bij tot het verhogen van je zelfobserverend vermogen. Je lichaamsbewustzijn en je cognitieve bewustzijn vergroten.
  • Mindfulness helpt je om te leren stilstaan en reflecteren.
  • Mindfulness ondersteunt je in het stellen van grenzen.
  • Mindfulness bevordert je mededogen. Het helpt je om milder te zijn voor jezelf, anderen en de situatie.
  • Mindfulness verhoogt je veerkracht in het omgaan met moeilijke situatie.
  • Mindfulness bevordert je flexibiliteit in denken en handelen.
  • Mindfulness is bewezen effectief bij het voorkomen van de negatieve effecten van stress zoals slaapproblemen, angst en depressie.

Nieuw: massage

In onze praktijk biedt Katty een relaxatiemassage aan vanaf 1 oktober. Duur van de sessie is 1 uur. Eerst is er een korte intake om lichamelijke spanningsklachten te bespreken. Dan neem je plaats op de behandeltafel en volgt een lichaamsmassage.

Er wordt uitsluitend gewerkt met 100% natuurlijke massageolie, zonder toevoeging van aroma ‘s.