...

lessenreeks

Piekeren

Data

Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de volgende reeksen

Start- einduur

Nog niet bekend

Kostprijs

Nog niet bekend

Locatie

Nog niet bekend

Docent

Valérie Everaerts

“Het is met piekeren een beetje zoals in een schommelstoel zitten: het geeft je wat te doen, maar het brengt je nergens.”

– Glenn Turner

Piekeren, we doen het allemaal, de ene wat meer dan de andere. Het houdt ons ’s nachts wakker. Het ondergraaft ons zelfvertrouwen. Het maakt ons ongelukkig. Vaak wou je dat je hoofd een knop had om het piekeren te kunnen afzetten.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat piekeren een belangrijke factor is in het ontstaan en voortbestaan van depressie en angst. Het werken aan je neiging tot piekeren, helpt je dus om erger te voorkomen. Hoewel er geen knopje aan je hoofd zit, zijn er toch heel goede inzichten en technieken die je kunnen helpen om je piekerend brein te begrijpen en te helpen om gedachtenstromen te onderbreken en los te laten.

Deze lessenreeks is volledig opgebouwd rond het boek ‘Loslaten, ik pieker als ik niet tegenwoordig ben’ (R. Rogiers). Dit programma, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, werd ontwikkeld aan de UGent en is wetenschappelijk onderbouwd. Talloze mensen vonden hierin hulpmiddelen die hun leven en hun zelfbeeld verbeterden.

In deze groepscursus gaan we in 8 bijeenkomsten van 90 minuten aan de slag. Het aantal deelnemers is beperkt tot 8. Als je graag wilt deelnemen, is het belangrijk dat je tussen de bijeenkomsten actief aan de slag gaat. Gedragsverandering is cruciaal in het behalen van succes met dit programma. (Je leert immers ook niet pianospelen door er een boek over te lezen.)